У Житомирській міській раді з'явилася мистецька композиція з візуалізацією Гімну України » Новини Житомира
 
 


У Житомирській міській раді з'явилася мистецька композиція з візуалізацією Гімну України

Автор: news_maker від 31-12-2015, 17:56, переглядів: 2 146

У Житомирській міській раді з'явилася мистецька композиція з візуалізацією Гімну України

Відвідувачі міськради відтепер мають змогу споглядати національний славень, написаний українським каліграфічним шрифтом із зображення авторів його тексту і музики – Павла Чубинського та Михайла Вербицького. Проект "Візуалізація Гімну України" реалізовано за ініціативи житомирського стріт-арт художника Дмитра Краба: "З'явилася ідея пов'язати малюнок та саме письмо – скоропис, так як стилі наші дуже імпонують одне одному, я запросив студію каліграфії з Києва для того, щоб зробити спільний проект. Будемо далі розвиватися, але просто сезон уже пройшов малювання на вулиці і хотілося закінчити рік якимсь цікавим проектом".

Тож, цим проектом і став візуалізований Гімн України. До слова, Житомир став першим містом в Україні, де у приміщенні міської ради, на стіні виконане така цілісна мистецька композиція: "Дуже хочеться відійти від "шароварщини", тому що українець – це не тільки шаровари і вишиванка. Ми зараз знаходимось в пошуку цих речей. І коли молодь звернулася з цією ініціативою, ми були дуже раді надати їм можливість це зробити", - прокоментував подію заступник житомирського міського голови Матвій Хрєнов.

Начальник управління молоді і спорту міськради Ірина Ковальчук каже, що задоволена співпрацею із Дмитром Крабом, який, до речі, є автором ще одного масштабного проекту "Українська абетка": "В рамках цього проекту зображено вже 9 літер в центральній частині міста, на будівлях. Це зроблено не тільки з метою привернення уваги до наших будівель, а й для виконання соціальної функції, коли тато чи мама, тримаючи за руку дитину, вчитиме з нею літери і зображених звірів, а також розповідатиме і про будівлю, на якій вони зображені". Планується, що проект "Українська абетка буде" завершено за два роки. Нині ж Дмитро Краб планує і надалі створювати мистецьке середовище, аби дати можливість й іншим стріт-арт митцям сповна проявити і реалізувати свій талант.

У Житомирській міській раді з'явилася мистецька композиція з візуалізацією Гімну України

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: