В Житомирі обговорювали проблеми та перспективи паліативної і хоспісної допомоги » Новини Житомира
 
 


В Житомирі обговорювали проблеми та перспективи паліативної і хоспісної допомоги

Автор: news_maker від 4-10-2016, 18:50, переглядів: 991

В Житомирі обговорювали проблеми та перспективи паліативної і хоспісної допомоги

Сьогодні в області працює лише один хоспіс – Святої Єлени в Коростені. В ньому 20 ліжок, а річна потреба – чотири-п'ять тисяч. Ці цифри засвідчують масштаб проблеми, обговорити яку в Житомирському інституті медсестринства зібрались фахівці-медики, представники громадських, благодійних організацій: "Потреба є велика, тому наша сьогоднішня конференція спрямована на підняття даного питання, на об'єднання зусиль усіх небайдужих, партнерів, представників влади, громадськості, щоб ця паліативна допомога починала діяти, реалізовуватися, впроваджуватися у нас в області", – зазначила Наталія Нагорна, голова правління благодійного фонду "Нехай твоє серце б'ється" та ініціатор проведення такої зустрічі.

Координатор з паліативної та хоспісної медицини в області, заступник головного лікаря обласного онкодиспансеру Тарас Волков сподівається, що справа з мертвої точки вже зрушила, принаймні, у Житомирі: "Зараз вже мерія визначилась із місцем створення цього хоспісу і навіть виділила кошти на виготовлення проектної документації. Думаю, що в наступному році будуть виділені кошти на будівництво. Цей заклад має бути створений. Він не буде великий, тридцять ліжок достатньо. В Житомирі зараз 28 чоловік знаходяться в дуже важкому стані і потребують такої допомоги".

Фахівці зазначають: хоспіс має стати не лише медичним, а й своєрідним навчальним та методичним центром, де проходитимуть підготовку медсестри та лікарі, буде створена мобільна бригада, яка надаватиме допомогу важкохворим вдома. Лікарі звертають увагу на важливість точних визначень: йдеться не про всіх важко або хронічно хворих, а лише про тих, що знаходяться у термінальній стадії захворювання, тобто, кінцевій, невиліковній. Звідси і особливості у наданні допомоги – в першу чергу, позбавлення від болю та психологічна підтримка.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: