У Житомирі презентували медичну електронну систему » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували медичну електронну систему

Автор: news_maker від 20-01-2017, 17:09, переглядів: 1 162

У Житомирі презентували медичну електронну систему

Презентація сучасної системи електронної реєстрації відбулась у поліклініці № 2 КУ «Центральна міська лікарня №1 м. Житомира». У заході взяли участь в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники виконавчих органів міської ради та керівники закладів охорони здоров’я міста.

«Житомир є передовим містом із реформи системи охорони здоров’я. Адже саме те, що відбувається у вашому місті є тим, що ми плануємо впровадити у всій Україні. Ми хочемо, щоб первинна ланка була сильною. Дуже важливо, щоб електронна система охорони здоров’я діяла і на рівні пацієнтів, і на рівні взаємодії всіх амбулаторій, лабораторій та інших медичних закладів. Всі ті зміни, які відбуваються у вас мають стати прикладом для інших міст», – зазначає в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Впродовж року міська влада планує комп’ютеризувати медичну мережу міста. У липні 2016 року було закуплено 37 комп’ютерів та сервер. Упродовж вересня змонтовано комп’ютерну локальну мережу, в листопаді 2016 року було підписано договір на постачання та впровадження програмного забезпечення «Доктор Елекс» у кількості 17 примірників (робочих місць), що встановлені в реєстратурі, лабораторії, рентгенологічному відділенні та кабінетах сімейних лікарів поліклініки № 2.

«Медична електронна система – це, в першу чергу, зручно для лікаря та пацієнта. У минулому році досить серйозна увага була приділена від влади приймальним відділенням наших лікарень. Зараз, із впровадженням електронної медичної картки, пацієнт, який потрапляє у приймальне відділення, зможе максимально швидко отримати діагноз. Це ефективна система, яка допоможе надавати медичні послуги максимально зручно для пацієнтів та лікарів. Саме від запиту пацієнта будується вся політика з питань охорони здоров’я у місті Житомир», – зауважив міський голова Сергій Сухомлин.

Медична електронна система дозволить пацієнту мати доступ до свої медичної карти у медустановах міста.

Мета програми – створення єдиного медичного простору, автоматизація всіх ключових позицій роботи медичного закладу: реєстратури, лікарів, лабораторії, діагностики, звітів, управління тощо.

Програма «Поліклініка» розділена на ІІІ етапи, під час яких автоматизовано реєстратуру, внесено інформацію про персонал медичного закладу, первинну інформацію про пацієнтів, web-доступ до електронної черги пацієнтів, створено можливість запису на прийом до лікаря через Інтернет.

На заміну старої комп’ютерної техніки (існуюча – 2000, 2001 років випуску), придбання серверу, а також на створення сучасної комп’ютерної локальної мережі в 2016 році із міського бюджету було виділено кошти на загальну суму 677,52 тис. грн.

У 2017 році на впровадження програми планується витратити 2,5 млн грн.

У Житомирі презентували медичну електронну систему
У Житомирі презентували медичну електронну систему
У Житомирі презентували медичну електронну систему

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: