Як не потрапити у пастку при працевлаштуванні за кордоном – поради фахівця » Новини Житомира
 
 


Як не потрапити у пастку при працевлаштуванні за кордоном – поради фахівця

Автор: news_maker від 17-03-2017, 18:05, переглядів: 1 038

Як не потрапити у пастку при працевлаштуванні за кордоном – поради фахівця

99% компаній, які обіцяють працевлаштування за кордоном, працюють нелегально. Такі дані наводить регіональний представник Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Дмитро Ярошенко і дає поради, як легально знайти роботу в іншій країні. Перш за все, варто зібрати інформацію про посередницьку компанію, до якої плануєте звертатися. Компанія з працевлаштування повинна надати кілька документів:

"Перше – це ліцензія на посередницьку діяльність, друге – представити два договори, які укладаються з компанією, яка знаходиться на території України та з компанією, що знаходиться на території тієї держави, куди здійснюється працевлаштування, і третій аспект – це безготівковий розрахунок. Компанії, які ведуть легальну посередницьку діяльність, вони дають для оплати послуг банківські реквізити, ні в якому разі вони не мають права брати гроші на руки".

Порушення хоча б однієї з цих умов дає підстави сумніватися в легальності цього посередницького бізнесу і, відповідно, в працевлаштуванні, на яке ви розраховуєте, каже Дмитро Ярошенко. При цьому на сьогодні практично неможливо притягти до відповідальності тих, хто під вивіскою легального працевлаштування за кордоном ошукує людей, зазначає заступник директора обласного департаменту праці та соціального захисту населення Світлана Бойм. Незважаючи на те, що створена відповідна міжрегіональна робоча група, ефекту поки що немає, тому що перевіряти можна лише ті фірми, які мають ліцензії Мінсоцполітики на посередницьку діяльність у працевлаштуванні за кордоном, пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: