На "Житомирводоканалі" розповіли про плани щодо встановлення лічильників та ремонту колекторів » Новини Житомира
 
 


На "Житомирводоканалі" розповіли про плани щодо встановлення лічильників та ремонту колекторів

Автор: news_maker від 16-08-2017, 18:19, переглядів: 1 163

На "Житомирводоканалі" розповіли про плани щодо встановлення лічильників та ремонту колекторів

Інвестиційну програму підприємства на поточний рік представив начальник відділу розвитку та модернізації виробництва КП "Житомирводоканал" Богдан Вигівський. Зокрема, в цьому році планують виготовити проектно-кошторисну документацію на встановлення 642 будинкових лічильників і 354 лічильники встановити.
Запровадження загальнобудинкового обліку води має дати об'єктивні дані щодо її споживання, каже Богдан Вигівський. За його словами, вже встановлені лічильники показали наявність чималих обсягів неоплаченої води. Так, лічильники, встановлені на 64 багатоквартирних будинках, показали, що за місяць було спожито понад 51 700 кубометрів води, а рахунки були виставлені за трохи менше, ніж 42 тисячі кубів. Підприємство втрачає гроші, каже Богдан Вигівський:
"Недореалізація по даних будинках за місяць склала 9836 кубів, що становить 143 тисячі гривень. різниця між фактично отриманою водою і фактично оплаченою населенням складає 19 відсотків. Ми бачимо, що недореалізація в середньому по одному будинку в місяць складає 153 куба, що становить 2236 гривень. Відповідно, недореалізація за рік буде складати 1844 куба, це 26 тисяч гривень".

На водоканалі пояснюють, що така ситуація складається тому, що споживачам без індивідуальних лічильників нарахування здійснюються відповідно до затверджених норм споживання та виходячи з кількості осіб, офіційно зареєстрованих в квартирі. А насправді проживати там може набагато більше людей і фактичне споживання води також зростає. Ще один фактор – несправність сантехніки, через яку витікають кубометри води.
Директор "Житомирводоканалу" Андрій Нікітін розповів, що в планах підприємства завершити встановлення будинкових лічильників у багатоквартирних будинках у 2019 році. Але законодавство вимагає зробити це раніше:
"Ми зараз шукаємо спосіб, як це зробити із залученням додаткових підрядних компаній, які прискорять це, а також нам потрібні для цього інвестиції, тому що це недешево – встановлювати лічильники, особливо за обігові кошти".

Встановлення одного будинкового лічильника обходиться у 22 тисячі гривень. На підприємстві порахували, що вони окуповуються за 10 місяців. Інвестиційна програма КП "Житомирводоканал" на 2017 рік також передбачає проведення реконструкції двох каналізаційних колекторів – по вулиці Східній – Бориса Тена та від вулиці Гагаріна до вулиці Івана Мазепи. Чи вдасться виконати всі заплановані роботи – на водоканалі кажуть, що докладуть максимум зусиль, але гарантій не дають:
"Ми розраховували, що ми встигнемо і зараз ми в графіку. Як буде далі, подивимося, але ми розраховували, що ми встигнемо. Ви маєте враховувати те, що ми працюємо з інвестиційною програмою, тобто, із власними обіговими коштами. Якщо нам виділяє кошти місто, у нас немає питань з реалізацією цих проектів, вони реалізовуються на високому рівні і завжди вчасно. Якщо ми говоримо про наші кошти, тут шалена кількість обставин, на які ми не маємо впливу. Тому я гарантувати щось, пообіцяти стовідсотково не можу",– зазначив директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: