Ще одну потужну сонячну електростанцію будують на Житомирщині » Новини Житомира
 
 


Ще одну потужну сонячну електростанцію будують на Житомирщині

Автор: news_maker від 22-04-2019, 16:06, переглядів: 1 098

Ще одну потужну сонячну електростанцію будують на Житомирщині

Потужні інвестпроекти продовжують реалізовувати на Житомирщині у рамках підписаних меморандумів між головою ОДА Ігорем Гундичем та інвесторами.

На початку 2019 року ТОВ «Іршанська СЕС» розпочала будівництво сонячної електростанції у Коростенському районі. Вже встановили понад 6 тис. паль для потужної сонячної електростанції, в яку інвестує компанія Upgrade Energy із Бельгії.

Про це повідомив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський.

«З початку року компанії, з якими Ігор Гундич підписав меморандуми про співпрацю, почали активно інвестувати у проекти на території Житомирщини. У лютому 2019 року розпочали будівництво першої черги ТОВ «Іршанська СЕС», що в Коростенському районі, потужністю 5,9 МВт. Компанія вже встановила близько 18 тис. окремих фотоелектричних модулів та близько 6,5 тис. паль, наразі триває монтаж столів та ФЕМ. Крім цього, у березні відбулися громадські слухання щодо встановлення «зеленого» тарифу на виробництво електричної енергії. Загальна потужність проекту станції становитиме 25-30 МВт», – розповів Віктор Градівський.

Загалом голова ОДА упродовж минулого року підписав 14 меморандумів про співпрацю з іноземними компаніями.

«Крім цього, активно працює інвестор у смт Чоповичі Малинського району. Це проект, який реалізується за результатом одного із останніх меморандумів, який Ігор Гундич підписав у грудні 2018 року із компанією «GESS». Наразі триває модернізація електричної підстанції, до якої має підключатися ТОВ «Малинська СЕС». Запуск СЕС очікуємо влітку цього року», – наголосив в.о. директора департаменту.

Крім цього, у рамках підписаних меморандумів:

- завершуються роботи з проектування будівництва фотоелектричної станції ірландською компанією Altostrata Energy Limited в Лугинському районі. У квітні 2019 року компанія підписала договір про приєднання до електричних мереж з ДП «НЕК «Укренерго». До кінця місяця планують розпочати будівництво;
- у березні у Хорошівській ОТГ провели громадські слухання щодо встановлення «зеленого» тарифу на електричну енергію, яка вироблятиметься на сонячній електростанції ТОВ «К СЕС» встановленою потужністю 20 МВт – меморандум із Better Energy Energo P/S, Данія.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: