У житомирському дитячому таборі "Супутник" відкрився літній сезон оздоровлення та відпочинку » Новини Житомира
 
 


У житомирському дитячому таборі "Супутник" відкрився літній сезон оздоровлення та відпочинку

Автор: admin від 29-05-2013, 20:03, переглядів: 2 522

У житомирському дитячому таборі "Супутник" відкрився літній сезон оздоровлення та відпочинку

І першими учасниками табірної зміни стали 190 дітей особливої категорії. Це понад 20 дітей-інвалідів, 8 дітей-візочників, які відпочивають разом із дорослими, а також діти, що не мають батьків або проживають в багатодітних малозабезпечених родинах. Всі вони перебуватимуть три тижні у "Супутнику" безкоштовно, адже за них сплачує житомирський міський бюджет. А ось вже путівки на наступні три зміни купуватимуть самі батьки. При чому при вартості в 1900 гривень працююча родина сплачує лише 55%. Решту відшкодовує Фонд соцстрахування.

На сьогоднішній день всі путівки на всі зміни вже розкуплені, каже директор КП "Реклама" Володимир Шуст:

"Дуже багато батьків зверталися до нас, і на сьогодні, на жаль, жодного місця в табір "Супутник" вже немає. У нас є діти, які відпочивають тут по 6-7 років. З моменту передачі табору з балансу ЖТТУ три роки тому на баланс КП "Реклама" ми щороку намагаємося покращувати умови проживання дітей. Лише за останні півроку в таборі проведено комплекс робіт: у корпусах замінено внутрішні та зовнішні вікна та двері на металопластикові; проведено каналізацію та водовідведення до надвірних туалетів, встановлені умивальники, продовжується благоустрій території з насадженням квітів та встановленням елементів декору"

Ситуація із відсутністю вільних місць цього літа створює необхідність розширення табору, каже Житомирський міський голова Володимир Дебой:

"В таборі є ще один корпус, який раніше був господарським. За рахунок приведення його в належний стан можна збільшити кількість дітей в таборі на 30 чоловік за зміну, або на 120 дітей додатково за літо. Ми ставимо собі таке завдання, і потрібно буде його реалізовувати до наступного року"

А в найближчих планах – будівництво басейну на території "Супутника". З міського бюджету вже виділено 400 тисяч гривень, і роботи мають розпочатися вже на початку червня. А поки що – сім табірних загонів школярів розважаються без водних процедур – проводять різні концерти, конкурси, дискотеки. Комфортно відпочивають у відремонтованих корпусах та смачно їдять шість разів на добу. Все подобається, кажуть діти.

Загалом, аби підготувати табір до цьогорічного сезону, було використано понад 300 тисяч гривень. Ще 400 тисяч місто виділило на оздоровлення в "Супутнику" дітей пільгових категорій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: