Пікетувальники змусили Житомирську обласна раду обговорити нинішню ситуацію в Україні » Новини Житомира
 
 


Пікетувальники змусили Житомирську обласна раду обговорити нинішню ситуацію в Україні

Автор: news_maker від 23-01-2014, 12:21, переглядів: 1 629

Пікетувальники змусили Житомирську обласна раду обговорити нинішню ситуацію в Україні

Депутати Житомирської облради не підтримали пропозицію внести до порядку денного сесії 23 січня питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Пропозиція включити його до порядку денного і розглянути його першим вніс депутат фракції ВО «Батьківщина » Вадим Кривенко.

«Бюджет і все інше - це дуже важливі питання, але якщо почнеться війна , буде не до них» , - сказав Кривенко. За включення питання до порядку денного проголосували 44 депутати. Сесія Житомирської облради почалася з хвилини мовчання за загиблими в Києві. У сесійній залі присутні 88 депутатів з 112. Губернатора Сергія Рижука на сесії немає.Дізнавшись про відмову депутатів розглянути питання про ситуацію в країні , пікетники намагаються прорватися в будівлю обласної ради.Після спроби штурму депутати облради ще раз голосували за питання про суспільно -політичну ситуацію в Україні і включили його до порядку денного : 76 голосів «за».

Близько п’яти сотень людей зібрались під стінами Житомирської облдержадімінстрації, де 23 січня розпочала роботу сесія облради. Люди прийшли мирно висловити свій протест. Вони вимагали від депутатів ухвалити звернення про скасування законів, прийнятих у Верховній Раді 16 січня, та відставку уряду і президента.

Протестувальники закликали депутатів вийти до народу та вислухати їх вимоги, втім коли ніхто не вийшов, люди самі пішли до дверей адміністрації. Вхід до будівлі заблокували правоохоронці і нікого не пускали до середини. Між міліцією і людьми почалась штовханина. Через декілька хвилин до мітингувальників вийшов депутат і запросив представників протестувальників до сесійної зали.

Після 10-хвилинної перерви голова облради Йосип Запаловський оголосив про створення робочої групи з опрацювання звернення до Верховної Ради та президента щодо суспільно-політичної ситуації в країні.

До складу робочої групи увійшли Микола Дейсан (Народна партія), Олександр Никитюк (Партія регіонів), Руслан Годований (ВО «Батьківщина») та Серій Сухомлин (Фронт Змін).

Після цього слово надали активісту Івану Фурлету, але його виступ і розповіді про побитих активістів більшості депутатів не сподобались.

У сесійну залу зайшла жінка, яку єдину з учасників пікету пропустили в приміщення. Вона закликала народних обранців почути людей.

«Схаменіться! Буде горе! Вийдіть до людей. Я не належу до жодної з політичних сил, я мама і нічого в житті не скоїла, щоб мені було соромно дивитися в очі», - закликала жінка депутатів обласної ради.

Після цього до трибуни вийшов заступник начальника УМВС в області Василь Дячук і почав звітувати про досягнення міліції в боротьбі зі злочинністю. Депутати перебили його виступ і попросили конкретно розповісти про розслідування випадків нападів на активістів.

Дячук сказав, що по цих випадках порушено 13 кримінальних проваджень. На даний час винні особи встановлені лише у нападі на «демальянсівців» на вулиці Хлібній.

«Я розумію емоційний стан частини депутатів, але давайте не будемо ускладнювати ситуацію. Сьогодні ми виконуємо свої обов’язки в рамках чинного законодавства», - завершив свій виступ на сесії Василь Дячук.

Після цього головуючий запросив робочу групу з чотирьох депутатів перейти в дорадчу кімнату, а сесія Житомирської обласної ради продовжила свою роботу.
Пікетувальники змусили Житомирську обласна раду обговорити нинішню ситуацію в Україні
Пікетувальники змусили Житомирську обласна раду обговорити нинішню ситуацію в Україні
Пікетувальники змусили Житомирську обласна раду обговорити нинішню ситуацію в Україні

За матеріалами

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: