Голова ОДА зустрівся з Послом Швеції в Україні » Новини Житомира
 
 


Голова ОДА зустрівся з Послом Швеції в Україні

Автор: news_maker від 7-10-2015, 18:53, переглядів: 1 119

Голова ОДА зустрівся з Послом Швеції в Україні

7 жовтня, до Житомира завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат.

Посол Швеції разом з головою Житомирської ОДА Сергієм Машковським обговорили розвиток енергозбереження на Житомирщині та залучення інвестицій.

Житомирська область активно залучає міжнародну технічну допомогу та реалізовує проекти у сфері розвитку комунальної інфраструктури та енергозбереження. Зокрема, за сприяння Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) та Шведського агентства з питань міжнародної співпраці (SIDA) вже замінено 1769 ліхтарів з лампами розжарювання на світлодіодні ліхтарі, проведено термомодернізацію дитячого навчального закладу (ДНЗ) № 21 м. Житомира та капітальний ремонт ДНЗ «Сонечко» у Баранівському районі.

Наразі за підтримки Північної Екологічної Фінансової Корпорації та Шведського агентства з питань міжнародної співпраці відбувається реалізація таких проектів: встановлення індивідуальних теплових пунктів, термомодернізація 22 бюджетних будівель міста Житомира (лікарні, садочки, школи), створення енергоефективного житлового кварталу по вул. Домбровського, 30 (реконструкція котельні, повна заміна теплових мереж на попередньо ізольовані, встановлення індивідуальних теплових пунктів та теплового насосу).

Також Посол Швеції Андреас фон Бекерат розповів, що у грудні цього року планується проведення у Житомирі бізнес-форуму із залучення інвестицій по енергозбереженню. Сергій Машковський запевнив, що Посольство Швеції отримає повну підтримку цього заходу, адже він дасть можливість не лише поділитися своїми напрацюваннями у сфері енергоефективності, але й отримати цінний досвід іноземних колег. «Ми будемо працювати та докладемо усіх зусиль, щоб форум пройшов на найвищому рівні. Ми зацікавлені, щоб на Житомирщину зайшли нові інвестиції, та готові співпрацювати у різних сферах», – зазначив голова облдержадміністрації.

Андреас фон Бекерат повідомив, що завдяки форуму Житомир зможе зацікавити інвесторів та залучити ще більше шведських інвестицій. Зараз, за його словами, співпраця України зі Швецією стала тіснішою: експорт товарів зі Швеції в Україну збільшився на 20 %, а з України у Швецію – на 35 %.

Сергій Машковський розповів про можливості області та сфери, у які можна залучити саме шведських інвесторів.

Також ще однією метою візиту Посла Швеції є посилення прав жінок в Україні.

Голова ОДА зустрівся з Послом Швеції в Україні

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: