Що буде із ПТУ на Житомирщині? » Новини Житомира
 
 


Що буде із ПТУ на Житомирщині?

Автор: news_maker від 14-01-2016, 10:54, переглядів: 1 797

Що буде із ПТУ на Житомирщині?

12 січня начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін провів нараду за участю директорів професійно-технічних навчальних закладів стосовно питання фінансування ПТУ з місцевих бюджетів.

Відтепер заклади, які знаходяться на території міст обласного значення, переходять на фінансування з бюджетів цих міст, а на інших територіях області – з обласного бюджету. Такі зміни викликані ст. 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік». Найскладніше питання – знайти кошти та окреслити механізм утримання цих закладів. Проблему і намагалися вирішити під час наради.

«Механізму впровадження режиму фінансування з місцевих бюджетів ще немає. Крім того, не всі міста спроможні фінансувати ці заклади у повному обсязі. Відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», міська влада може фінансувати лише ті установи, які перебувають у комунальній власності. ПТНЗ ж наразі не передані у власність міст», – пояснив Вадим Калінін.

У ході наради вирішили створити ініціативну групу, яка підготує пропозиції до Уряду та Верховної Ради України щодо прискорення урегулювання піднятих проблем.

Що буде із ПТУ на Житомирщині?
Що буде із ПТУ на Житомирщині?
Що буде із ПТУ на Житомирщині?

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: