В Олевському районі правоохоронці затримали сімейний підряд бурштиношукачів » Новини Житомира
 
 


В Олевському районі правоохоронці затримали сімейний підряд бурштиношукачів

Автор: news_maker від 13-04-2016, 13:56, переглядів: 1 113

В Олевському районі правоохоронці затримали сімейний підряд бурштиношукачів

13 квітня на території лісового масиву Олевського району рейдовою групою поліції було затримано батька й сина, які за допомогою мотопомпи організували незаконний видобуток бурштину. Водночас припинено роботу ще однієї копальні неподалік, з якої старателі втекли, помітивши здалеку поліцейських, але залишили усі вартісні знаряддя.
Близько першої ночі правоохоронці у ході відпрацювання територій можливого функціонування незаконних копалень виявили у лісовому масиві неподалік с. Обище групу нелегалів.
Чоловіки вимивали грунт у пошуках цінного каміння. На місці події працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції вилучили мотопомпу, пожежні рукави та сачки.

Затриманих доставили до поліції для оформлення відповідних матеріалів. Як з’ясувалось, старателі - жителі с. Сущан цього ж району, батько та син.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання від штрафу (від 6 800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.

Водночас рейдовою групою було припинено роботу ще однієї копальні у цьому ж місці. Бурштиношукачі встигли сховатись у лісовому масиві, однак залишили мотопомпу та водозабірні шланги. Знаряддя незаконного промислу також були вилучені. Триває з’ясування всіх обставин.

В Олевському районі правоохоронці затримали сімейний підряд бурштиношукачів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: