В Коростені чорнобильці вимагали повернення пільг » Новини Житомира
 
 


В Коростені чорнобильці вимагали повернення пільг

Автор: news_maker від 16-04-2016, 19:05, переглядів: 1 590

В Коростені чорнобильці вимагали повернення пільг

14 квітня в Коростені почався мітинг-протест чорнобильців. Як розповідають в сюжеті журналісти коростенського телебачення, причина – вето Президента на законопроекти по відновленню чорнобильських пільг. Тож біля міськвиконкому поставили кілька наметів, розвісили прапори та плакати.

Серед учасників мітингу – не лише коростенці: "До нас уже приїхали представники районів, міста Овруча, чекаємо ліквідаторів з Олевська, з Лугін. Наша акція тільки розпочинається", – розповів керівник громадської організації "Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи" Віталій Юшкевич. Організатори протесту звернулись за підтримкою до народних депутатів України усіх фракцій, написали відкритого листа очільнику ООН та послам іноземних держав в Україні. Люди втомилися чекати, коли держава повернеться до них обличчям, каже ліквідатор з Овруча Йосип Мостович: "Кажу "дякую" державі, дуже уважили. Путівок вже не дають, ліків теж ніяких. Аптеки на кожному кроці, а які там ціни? І скільки ми отримуємо?" "Дев'ять років тому присудили виплатити мені кілька тисяч гривень. Деякі люди вже отримали ці гроші по три-чотири рази, а таким от звичайним, рядовим пенсіонерам ніде не можна нічого добитися", – додає вдова ліквідатора з Коростеня Алла Саркіз.

Як терміни, так і подальші дії учасників протесту поки що не визначені. Активісти закликають приєднуватися всіх, кому небайдужі проблеми ліквідаторів, їх вдів та дітей-чорнобильців.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: