До Житомира привезли Вифлеємський Вогонь Миру » Новини Житомира
 
 


До Житомира привезли Вифлеємський Вогонь Миру

Автор: news_maker від 26-12-2016, 22:16, переглядів: 1 094

До Житомира привезли Вифлеємський Вогонь Миру

Вифлеємський Вогонь Миру щороку в листопаді запалюється у місті Віфлеєм, де більше 2 тисяч років тому народився Ісус Христос. Після запалення його транспортують до Європи літаком, де тисячі скаутів з різних країн світу перед Різдвом займаються його поширенням. В нашій державі цим опікуються представники найбільшої української скаутської організації "Пласт".

"Суть цього вогню полягає в тому, щоб донести радість Різдва до людей які цього потребують. Тобто в першу чергу ми поширюємо його по церквах різних конфесій. Ми розносимо вогонь по лікарнях, по сиротинцях, до тих людей, які не можуть відчути радість Різдва вдома, які на Різдво знаходяться не вдома. Також ми передаємо вогонь військовим і в зону проведення АТО", - розповіла заступник голови Житомирського осередку "Пласту" Катерина Лозинська.

Напередодні католицького Різдва пластуни привезли Вифлеємський Вогонь і до Житомира. Він вже горить в костелах святої Софії та Йоана з Дуклі, де християни західного обряду могли його взяти додому на Святвечір та Різдво. Напередодні православного Різдва житомирські скаути будуть передавати Вифлеємський Вогонь до православних та греко-католицьких храмів обласного центру. Також Вогонь отримає влада міста і кожен бажаючий житомирянин. Пластуни обіцяють перед Різдвом вийти на вулиці та роздавати його усім бажаючим, про що попередньо повідомлять у засобах масової інформації та соціальних мережах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: