Як роблять рибні снеки: види їх сушки та особливості процесу » Новини Житомира
 
 


Як роблять рибні снеки: види їх сушки та особливості процесу

Автор: news_maker від 9-05-2021, 22:50, переглядів: 2 814

Як роблять рибні снеки: види їх сушки та особливості процесу

Незважаючи на велику різноманітність закусок до пива, особливою любов'ю серед прихильників пінного напою користуються рибні снеки. Це обумовлено їх смаковими якостями та харчовою цінністю.

Для виготовлення снеків використовується свіжа риба, яка піддається спеціальній обробці, що дозволяє зберегти в готовій продукції вітаміни, мінерали та амінокліслоти. Щоб зробити смак більш вираженим, до риби додають прянощі: солодкуваті, перчені, солоні.

Для виготовлення снеків використовуються різні сорти риби.

Секрети виробництва

Щоб рибні снеки вийшли смачними та корисними, важливо забезпечити правильну їх сушку. У цьому процесі необхідно приділити увагу кільком важливим моментам:

- температурному режиму (необхідну якість продукту забезпечує підтримання оптимальної температури сушіння);
- відсутності мертвих зон (важливо створити в камері сушіння такі умови, щоб не було ділянок, де не продувається риба і застоюється повітря);
- вологості та температурі (важливо підтримувати невисокий рівень вологості, коли температура збільшується);
- погоді (процес сушіння не повинен порушуватися під впливом погодних умов).

Які види сушки використовуються

Виробництво і сушка рибних снеків – відповідальний процес, від якого залежить якість та смак продукту. Сушка риби проводиться з використанням одного з трьох способів. Детальніше про кожний з них можна дізнатися на сайті pro.osushiteli.ua.

Найдоступніший спосіб сушіння, який дозволяє зробити виробничий процес бюджетним, передбачає природне випаровування вологи. Цей процес відбувається під впливом сонця, вітру та вуличної температури. Для організації такого способу сушіння іноді використовують накриття з марлі, яку натягують на дерев'яну або металеву рамну конструкцію, створюючи таким чином тунелі.

Ще один спосіб виробництва рибних снеків передбачає сушку в тепловій камері. З урахуванням жирності продукції температурний режим в такій установці може підвищуватися до 60 градусів. Паралельно з підвищенням температури відбувається надходження повітря в камеру. Процес заміщення повітряних мас забезпечує гигростат (він фіксує рівень вологості повітря, після чого активізується робота вентилятора і заслінок). Таке обладнання не потребує складного обслуговування і забезпечує виробництво протягом року (на відміну від способу, описаного вище).

Кліматична сушка відбувається в спеціальній термокамері. Процес передбачає спочатку охолодження, а потім нагрів. Такий спосіб виробництва рибних снеків забезпечує їм відмінний смак. Вся процедура повністю автоматизована, участь людини в процесі мінімальна. Також немає залежності від сезонності, процес сушки відбувається швидко.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: