У Житомирі зросла ціна на мед » Новини Житомира
 
 


У Житомирі зросла ціна на мед

Автор: news_maker від 14-07-2021, 22:20, переглядів: 1 876

У Житомирі зросла ціна на мед

На прилавках у продавців житомирських ринків – мед із акації, липи та різнотрав'я – ціна за літр, в середньому, на 25 гривень більша від минулорічної. Продавці говорять, що ціни зросли, бо бджоли через температурні перепади запасають мало меду, повідомляє Суспільне.

Віктор продає квітковий мед по 70 гривень, акацієвий – по 80. Каже, що особливого попиту немає, бо з нинішнім статками люди надають перевагу продуктам першої необхідності, а мед купують для лікувальних цілей або ж для того, щоб скуштувати солодкого у своє задоволення.

Медозбору практично немає, тому й ціни зросли, додає продавчиня Галина Іщенко. За її словами, цьогоріч погода не сприяла заготівлі бджолами меду.

"Зібрали тільки трохи акацієвого і липового меду, – розповідає продавчиня. – В основному, все. Чекаємо, може, ще буде гречаний. Усе через складні погодні умови. То страшний холод був і лляли дощі, а зараз уже спека".

Через неврожайний рік бджолярі теж змушені скорочувати кількість бджолосімей, говорить пасічник Володимир Орашкевич.

"Ми залежимо від природи. Зараз меду немає і мені кількість сімей на пасіці треба поділити на три. Припустимо, є 50 вуликів, я їх впущу в 20-25, бо фізично мені нереально буде їх вигодувати", – розповідає Володимир.

Голова асоціації професійних пасічників Олександр Галатюк говорить, що, крім різких температурних змін, бджолам шкодить також використання пестицидів і гербіцидів. Якщо імунітет у бджоли невисокий, то активізується патогенна мікрофлора і навесні бджоли починають хворіти. З його слів, мед усіх видів лишатиметься дорогим і дорожчатиме далі, бо його дуже мало.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: