У бібліотеках Житомира вилучають книги, які спрямовані на ліквідацію незалежності України » Новини Житомира
 
 


У бібліотеках Житомира вилучають книги, які спрямовані на ліквідацію незалежності України

Автор: news_maker від 11-05-2022, 19:45, переглядів: 1 983


У бібліотеках Житомира вилучають книги російських авторів, твори яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, пропагують насильство та порушення прав людини.

Про це Суспільному розповіла директорка міських публічних бібліотек "ЛІТтера" Лариса Харчук.

За її словами, бібліотеки міста налічують 60 відсотків російськомовних книг. І перед тим, як вилучити літературу, її аналізують.

"Відповідно до рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України, ми створюємо дорадчі органи, які мають визначати і дуже ретельно підходити до того, щоб проаналізувати, яка література спрямована на ліквідацію незалежності України, на пропаганду насильства, на недотримання прав і свобод людини, на терористичні акти – і вилучати цю літературу. Це кропітка робота і важлива. Ми нею займаємося".

Наталія Кузьміна 10 років є відвідувачкою бібліотеки. Жінка каже, що читає книжки і українських, і російських авторів.

"Я читаю і українською, і російською мовами, – каже Наталія Кузьміна. – Детектив краще читається російською мовою, а щось більш історичне хочеться опановувати українською".

"Мова українська, як міжнаціональна. Через мову ми можемо поєднувати знання й інформацію між іншими народами нашої країни", – каже голова читацької ради міських публічних бібліотек "ЛІТтера" Олександр Климчук.

Завідувачка бібліотеки філії №3 Оксана Климчук говорить, що в закладі з 2014 року немає російськомовних авторів та видавництв, що заборонені державою.

"У нас переважно російськомовна література – це література таких жанрів, як фантастика, детективи, – каже Оксана Климчук. – Ця література користується попитом серед наших читачів. Ми даємо своєму читачеві вибір – він має право сам обрати, якою мовою йому читати. Але разом із тим ми популяризуємо нашу українську книгу, наші українські видання. Нещодавно ми отримали дуже багато нової літератури як українських, так і зарубіжних авторів у перекладі українською мовою".







Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: