Міома матки: що повинні знати жінки | Клініка репродуктивної медицини Надія
 
 


Міома матки: що повинні знати жінки

Автор: news_maker від 12-07-2022, 21:17, переглядів: 1 419


Міома матки є поширеною проблемою жіночого здоров’я, але багато жінок навіть не підозрюють про її наявність. Тому радимо звернутись за консультацією у клініку репродуктивної медицини Надія - https://www.ivf.com.ua/ua/.

Що таке міома матки?



Міома матки — це доброякісна (неракова) пухлина, яка може рости в матці та навколо неї. Міома матки найчастіше зустрічається у жінок у віці 30-40 років і в період менопаузи, але може виникнути в будь-якому віці. 

«Міома матки є одним із найпоширеніших діагнозів, які ми бачимо». «До того часу, як я побачу пацієнта, у нього можуть бути дуже великі міоми або кровотеча настільки, що у нього анемія».

«Міома матки є величезною проблемою якості життя для багатьох жінок. Деяким жінкам кажуть, що їхні симптоми є нормальними, і їм потрібно просто впоратися з ними, як їм кажуть про менопаузу».

Які симптоми міоми матки?



Симптоми міоми матки включають сильну кровотечу під час менструації, біль у животі або попереку, запор і утруднене або часте сечовипускання.

У жінок симптоми міоми матки можуть бути неправильно діагностовані, пропущені або проігноровані.

У пацієнтки Cedars-Sinai Джен Ланге, 51 рік, у серпні 2020 року діагностували міому матки. 

До постановки діагнозу Джен набрала вагу і каже, що відчула щось тверде в животі, але вона не підозрювала, що причиною може бути доброякісна пухлина, яка росте в її матці. 

«У мене не було жодних звичайних симптомів міоми, таких як крововтрата чи рясні менструації», — каже Джен. «Я думав, що у мене проблеми з травленням, тому мої симптоми діагностували як СРК (синдром подразненого кишечника). Крапки не були пов’язані».

Лікування міоми матки



Деякі жінки з міомою матки можуть не мати жодних симптомів. Але для тих, хто це робить, вплив на їхнє здоров’я та благополуччя може бути значним.

«Міома матки є величезною проблемою для якості життя багатьох жінок», — каже доктор Райт. «Деяким жінкам кажуть, що їхні симптоми є нормальними, і їм потрібно просто впоратися з ними, як їм кажуть про менопаузу ».

Однак існують варіанти лікування міоми матки, які включають медикаментозне та хірургічне втручання.

«Жінки, яким хірургічно видалили велику пухлину, часто кажуть мені: «Я не знала, що почуваюся набагато краще», — каже доктор Райт.

Підвищення обізнаності про міому матки



Після того, як ультразвукове дослідження виявило, що в матці Джен зростає велика фіброма, її направили до доктора Райта на операцію.

Щоб повністю видалити пухлину, доктор Райт виконав гістеректомію. Після видалення міома важила близько шести фунтів.

«Мені б хотілося, щоб я знала про міому багато років тому», — каже Джен. «Якби мені поставили діагноз раніше, пухлина була б меншою, і я міг би зробити менш інвазивну операцію».

Разом із підвищенням обізнаності щодо міоми матки загалом, доктор Райт каже, що потрібно більше інформації про мінімально інвазивні варіанти, доступні жінкам для лікування міоми.

Зробити варіанти лікування доступними для всіх жінок



За статистикою, у темношкірих жінок частіше розвивається міома матки, ніж у білих жінок.

«Є дані, які свідчать про те, що темношкірим жінкам, зокрема, частіше пропонують гістеректомію для лікування міоми, а не менш інвазивні процедури», — каже доктор Райт. 

«Мінімально інвазивні варіанти повинні бути доступними для всіх жінок і не рекомендовані на основі їх раси чи етнічного походження».

Поширення інформації



Після операції з видалення міоми в листопаді минулого року Джен каже, що почувається набагато краще і більше не має проблем з травленням.

«Мати фіброму відчувала себе на шостому місяці вагітності», — каже Джен. «Тепер, коли пухлина більше не сидить на моєму сечовому міхурі, я побачив величезне покращення у своєму повсякденному житті».

Після свого досвіду лікування міоми матки Джен каже, що з тих пір вона спілкувалася з іншими жінками її віку, які мали міому або перенесли гістеректомію.

«Я помітила, що деякі жінки не хочуть говорити про свою гістеректомію. Нечасто розповідати про це», — каже Джен.

«У мене є дочка, якій 13, і я думаю, що її покоління краще бути відкритим і говорити про своє тіло. Сподіваюся, ми побачимо, що ця тенденція збережеться».

Коли звернутися до спеціаліста з приводу міоми матки



Якщо у вас є симптоми міоми матки, які погіршують якість вашого життя, доктор Райт рекомендує вам звернутися до фахівця.

«Навіть якщо лікар каже, що те, що ви відчуваєте, є нормальним, я рекомендую звернутися за іншою думкою, щоб отримати комплексні варіанти лікування»,

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: