Прокуратура довела в суді незаконність набуття у приватну власність ділянки у прибережній зоні р. Тетерів » Новини Житомира
 
 


Прокуратура довела в суді незаконність набуття у приватну власність ділянки у прибережній зоні р. Тетерів

Автор: news_maker від 21-04-2023, 20:25, переглядів: 276


Правову позицію прокурорів Житомирської обласної прокуратури щодо незаконності набуття у приватну власність земельної ділянки водного фонду площею 0,1 га на набережній р. Тетерів Житомирський апеляційний суд визнав обґрунтованою. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Наразі фізичну особу зобов’язано повернути цю земельну ділянку до комунальної власності Житомирської міської об’єднаної територіальної громади. Також скасовано попереднє рішення суду першої інстанції щодо відмови прокуратурі у задоволенні такого позову.

Ділянку землі свого часу, у 2016 р, місцевий житель отримав (за рішенням Житомирської міськради) у приватну власність для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення. А згодом її продав», – йдеться у повідомленні.

Однак прокурори Житомирської окружної прокуратури встановили, що рішення міськради про передачу землі, а також купівля-продаж та повторне набуття права власності новим покупцем є незаконними, оскільки ділянка знаходиться у прибережній захисній смузі р. Тетерів і відноситься до земель водного фонду. Землі такої категорії законодавець заборонив передавати у приватну власність.

З метою захисту інтересів держави та територіальної громади, окружна прокуратура заявила позов про визнання незаконним та скасування рішення міськради, скасування держреєстрації права власності та зобов’язання повернути землю, в задоволенні якого у вересні 2022 року Богунський районний суд міста Житомира відмовив. Таке рішення прокуратура оскаржила в апеляційному порядку.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: